Tratament hemoroizi dupa nastere

De multe ori, hemoroizii sunt una dintre complicațiile dureroase ale sarcinii și nașterii. Această afecțiune este destul de comună, dar poate fi extrem de neplăcută și deranjantă. Hemoroizii apar atunci când venele din zona rectului sau a anusului devin inflamate și umflate.

Sfaturi pentru tratarea hemoroizilor după naștere

După naștere, este esențial să ai grijă de această problemă pentru a te recupera cât mai repede și pentru a evita complicațiile ulterioare. Iată câteva sfaturi utile pentru tratarea hemoroizilor după naștere:

 • Mentinerea unei igiene riguroase: Spălarea zonei anale cu apă caldă și uscarea delicată cu un prosop moale poate ajuta la reducerea disconfortului și la prevenirea infecțiilor.
 • Aplicarea de comprese reci: Folosirea de comprese reci pe zona afectată poate reduce inflamația și disconfortul. Poți încerca să aplici o pungă cu gheață înfășurată într-un prosop sau să folosești comprese reci speciale pentru hemoroizi.
 • Utilizarea unuiguanit: Unguentele și cremele speciale pentru hemoroizi pot oferi alinare și pot ajuta la reducerea inflamației și a mâncărimii. Este important să folosești produsele recomandate de medicul tău și să urmezi instrucțiunile de utilizare.
 • Adoptarea unei diete bogate în fibre: Consumul unei cantități adecvate de fibre poate ajuta la menținerea unui tranzit intestinal regulat și la prevenirea constipației, care poate agrava hemoroizii. Fructele, legumele, cerealele integrale și alte alimente bogate în fibre ar trebui să facă parte din dieta ta zilnică.
 • Evitarea efortului fizic excesiv: Ridicarea obiectelor grele sau efortul fizic intens poate agrava hemoroizii. Încearcă să eviți aceste activități și să acorzi o atenție deosebită posturii corecte în timpul activităților zilnice.

Tratament medical pentru hemoroizi după naștere

Dacă simptomele hemoroizilor persistă sau se agravează, este recomandat să consulți un medic pentru un tratament adecvat. În funcție de severitatea cazului, medicul tău ar putea recomanda următoarele opțiuni de tratament:

 • Medicație orală: Unele medicamente, cum ar fi analgezicele sau antiinflamatoarele, pot fi prescrise pentru a reduce durerea și inflamația asociată cu hemoroizii.
 • Tratament topic: În unele cazuri, medicul poate recomanda utilizarea de supozitoare sau unguente speciale pentru hemoroizi, care sunt aplicate direct pe zona afectată pentru a reduce inflamația și disconfortul.
 • Proceduri medicale: Pentru hemoroizii mai severi sau care nu răspund la tratamentul conservator, medicul poate recomanda proceduri medicale precum ligatura cu bandă elastică, scleroterapia sau chirurgia.

Măsuri preventive pentru evitarea recurenței hemoroizilor

Pentru a preveni recurența hemoroizilor după naștere, este important să adopți anumite măsuri preventive:

 • Menținerea unei diete sănătoase și echilibrate, bogate în fibre și lichide.
 • Evitarea efortului fizic excesiv și a constipației.
 • Adoptarea unei igiene riguroase și evitarea utilizării hârtiei igienice aspre.
 • Efectuarea de exerciții regulate pentru întărirea mușchilor pelvieni și a zonei abdominale.
 • Evitarea statului prelungit pe toaletă și evitarea presiunii excesive în timpul defecației.

În concluzie, hemoroizii după naștere pot fi o experiență neplăcută, dar există multe opțiuni de tratament și măsuri preventive disponibile pentru a gestiona această afecțiune în mod eficient. Consultă întotdeauna un medic pentru un diagnostic și un plan de tratament adecvat în cazul în care ai simptome sau disconfort asociat cu hemoroizii.

Întrebări Frecvente despre Hemoroizii După Naștere

În continuare, vom aborda câteva întrebări frecvente legate de hemoroizii apăruți după naștere:

Întrebare Răspuns
Cât de comun este să ai hemoroizi după naștere? Hemoroizii sunt destul de comuni după naștere, afectând în mod special femeile care au trecut prin travaliu și naștere.
Este normal să simt disconfort sau durere după naștere? Da, este destul de normal să simți disconfort sau durere în zona anală după naștere, iar acest lucru poate fi cauzat de hemoroizi.
Ce pot face pentru a reduce disconfortul hemoroizilor după naștere? Pentru a reduce disconfortul, poți aplica comprese reci, să ai grijă de igiena locală și să urmezi sfaturile medicului pentru tratament.

Opțiuni de Tratament pentru Hemoroizii După Naștere

Pe lângă tratamentul conservator, există și alte opțiuni medicale și procedurale disponibile pentru tratarea hemoroizilor după naștere:

 • Ligatura cu bandă elastică: Această procedură constă în legarea bazei hemoroidului cu o bandă elastică, ceea ce determină oprirea fluxului de sânge către acesta și, în cele din urmă, căderea.
 • Scleroterapia: Prin această procedură, se injectează o substanță chimică în hemoroid pentru a îngroșa venele și a reduce fluxul de sânge către acestea, ceea ce determină reducerea dimensiunii lor.

Vezi și:

Photo of author

Kermuz

Lasă un comentariu