Tratament hemoroizi interni care sangerează

Hemoroizii interni care sângerează pot fi extrem de inconfortabili și pot cauza mult disconfort. Este important să găsești un tratament eficient pentru a gestiona această problemă și a reduce simptomele asociate.

Simptomele hemoroizilor interni care sângerează

Hemoroizii interni care sângerează pot fi însoțiți de mai multe simptome neplăcute. Printre acestea se numără:

 • Sângerări rectale în timpul defecației
 • Durere sau senzație de disconfort în zona anală
 • Mâncărime sau iritație în jurul anusului
 • Senzație de presiune sau umflare în zona rectală

Tratamente eficiente pentru hemoroizii interni care sângerează

Există mai multe opțiuni de tratament disponibile pentru a gestiona hemoroizii interni care sângerează. Acestea includ:

 • Medicație topică: Există creme și unguente disponibile care pot ajuta la reducerea inflamației și a disconfortului asociat cu hemoroizii interni. Acestea pot conține ingrediente precum lidocaina sau corticosteroizii pentru a calma simptomele.
 • Scleroterapie: Acest procedeu implică injectarea unei substanțe chimice în țesutul hemoroidal pentru a îngusta și a reduce fluxul sanguin către hemoroizi. Aceasta poate fi o opțiune pentru hemoroizii interni care sângerează ușor și care nu răspund la alte tratamente.
 • Bandare elastică: Un alt tratament eficient pentru hemoroizii interni care sângerează este bandarea elastică. Aceasta implică aplicarea unei benzi elastice în jurul bazei hemoroidului pentru a opri fluxul de sânge către acesta, ceea ce duce în cele din urmă la căderea hemoroidului.

Modificări ale stilului de viață pentru gestionarea hemoroizilor interni care sângerează

În plus față de tratamentele medicale, există și modificări ale stilului de viață care pot ajuta la gestionarea hemoroizilor interni care sângerează. Acestea includ:

 • Consumul unei diete bogate în fibre pentru a preveni constipația și pentru a facilita tranzitul intestinal
 • Evitarea statului prelungit pe toaletă, care poate agrava hemoroizii
 • Menținerea unei hidratări adecvate pentru a menține scaunele moi
 • Evitarea efortului fizic intens, care poate agrava simptomele hemoroizilor interni

Când să consulți un medic

Dacă experimentezi sângerări rectale persistente sau severe, sau dacă simptomele tale nu se ameliorează cu tratamentele la domiciliu, este important să consulți un medic pentru evaluare și tratament adecvat. Uneori, hemoroizii pot fi simptomul unei alte afecțiuni medicale care necesită îngrijire specializată.

Hemoroizii interni care sângerează pot fi o problemă inconfortabilă, dar există o varietate de opțiuni de tratament disponibile pentru a gestiona simptomele și a îmbunătăți calitatea vieții. Este important să consulți un medic pentru evaluare și recomandări personalizate în funcție de starea ta de sănătate.

Prevenirea recurenței hemoroizilor interni care sângerează

În timp ce tratamentele și modificările stilului de viață pot ajuta la gestionarea hemoroizilor interni care sângerează, prevenirea recurenței este, de asemenea, crucială. Iată câteva sfaturi pentru a preveni recurența acestora:

Recomandări pentru prevenirea recurenței hemoroizilor interni Descriere
Evitarea efortului în timpul defecării Strecurarea sau efortul excesiv în timpul defecării poate agrava hemoroizii, așa că este important să te asiguri că defecația este ușoară și neîncordată.
Exerciții fizice regulate O activitate fizică moderată poate îmbunătăți circulația sângelui și poate contribui la menținerea unei funcții intestinale sănătoase, reducând riscul de hemoroizi.
Evitarea obiceiurilor alimentare nesănătoase Consumul excesiv de alimente procesate sau bogate în grăsimi poate duce la constipație și poate agrava hemoroizii interni. O dietă echilibrată și bogată în fibre este benefică pentru sănătatea intestinală.

Întrebări Frecvente

 • Cât de rapid pot vedea rezultatele utilizând tratamentele topice pentru hemoroizii interni care sângerează?
 • Care este durata tipică a recuperării după procedurile ca scleroterapia sau bandarea elastică?

Vezi și:

Photo of author

Kermuz

Lasă un comentariu